середа, 29 квітня 2020 р.

Підлітковий топ: найкращі книжки для читання в травні!

Шановні, юні читачі,раджу прочитати книги які зроблять твої вечори затишними. Найцікавіше й найкорисніше чтиво цієї весни – в нашій добірці.
Ґжеґож Касдепке«Касперіада. Незвичайні пригоди звичайної родини».
Кумедні історії про маленького хлопчика Каспера, який навіть звичайний похід до дитячого садочка, копирсання в пісочниці чи ліплення сніговика може перетворити на захопливу пригоду, чим надзвичайно тішить своїх батьків і читачів по всьому світу. Для дітей молодшого та середнього шкільного віку.

Малгожата Стрековська-Заремба"Філіпек і шалені канікули".
Канікули падають на родину маленького школяра Філіпека, як грім серед ясного неба. На бешкетника чекає дуже насичена «програма»: викриття шпигуна, поїздка з дідусем у санаторій для літніх людей, спортивний табір з дівчатками-балеринами, «викрадення» власною тіткою, подушкова вечірка та ще чимало розваг. Бешкетник уміє розважити себе сам, та й усіх довкола! Для дітей молодшого та середнього шкільного віку.
Люсі-Мод Монтгомері «Енн із Зелених Дахів. Книга 1».
Події цієї чудової книжки відбуваються в далекій Канаді, на острові Принца Едварда. На фермі Зелені Дахи живуть немолоді вже брат із сестрою, Метью й Марілла Катберти. Якось вони вирішили взяти із сирітського притулку хлопця, котрий міг би допомагати їм у господарстві. Проте їхньому здивуванню не було меж, коли виявилося, що замість хлопця до них прибула руденька худорлява дівчина, Енн Ширлі. І в цієї незвичайної істоти виявилася напрочуд химерна вдача! Книжки канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері (1874-1942) вже понад століття користуються величезним успіхом у всьому світі. Щороку вони видаються мільйонами накладами у США, Канаді, Австралії та країнах Європи, за ними знято популярні кінофільми, створено театральні постановки. Енн із Зелених Дахів — початок циклу, що складається з восьми книжок.

Йорт Віґдіс «Йорґен+Анна=любов»
Анна непосидюща, весела десятилітня дівчинка, яка понад усе любить таємниці, лазити по деревах і гасати на велосипеді. Та ось у її класі з’являється новачок, Йорґен, і звичний світ Анни перевертається догори дриґом, бо вона вперше в житті закохується. На її шляху стають численні суперниці, але Анна готова на все, щоб здобути прихильність Йорґена. Бо ж коли йдеться про кохання, усі засоби дозволені, хіба ні?
Ірен Роздобудько. "Арсен"
13-річний Арсен піклується про маму сам, адже тато їх давно покинув. Однак хлопець вірить, що мама ще знайде надійного й порядного чоловіка.

А найбільше він мріє про мандри, пригоди і таємниці, бо сидіти всеньке літо за компом у київській квартирі — це, погодьтеся, важко назвати незабутніми канікулами. Тому Арсен і зважився гайнути в село, до бабці з дідом, яких не бачив після розлучення батьків. І там багато про що Арсенові довелося поміркувати — особливо про те, що він має бути справжнім чоловіком; чимало здолати — образу на тата, відчуття своєї непотрібності в татовій родині та ревнощі до маленької зведеної сестрички, яка "забрала" в нього тата; чимало дізнатись — адже історія його роду стала "візитівкою" цілого села. А головне — Арсен закохався. Вперше і, можливо, назавжди.
Малгожата Гутовська-Адамчик​. «Дівчата з 13-ї вулиці​».



Ви ще не читали такої відвертої, правдивої та проникливої книжки, де з надзвичайним розумінням описуються проблеми чотирнадцятирічних!
Вічно похмура Агата, легковажна Клаудія й старанна відмінниця Зося – однокласниці, але не подруги. Занадто вони різні! Та неcподівано доля зводить дівчат разом. Вони отримують незвичайне завдання – читати вголос їхній однолітці Магді, яка лежить у комі після нещасного випадку. Вражена Агата розуміє, що ця дівчина і є таємничою незнайомкою, яка віднедавна постійно їй снилася! Своїми здогадами вона ділиться із Клаудією та Зосею.
Тепер у них є спільна мрія: Магда мусить прокинутися… 

Н.Зотова,Є.Житник «Дівчинка на всі 100%»

Що цікаво знати дiвчинцi-пiдлiтку? Як стати впевненою в собi, завжди бути у доброму гуморi, як обирати друзiв, без проблем спiлкуватися з батьками? Що потрiбно робити, щоб стати вихованою, витонченою i, безумовно, привабливою i бажаною у будь-якiй компанiї? На цi й багато iнших питань, пов´язаних iз формуванням особистостi, дає вiдповiдь ця книга.
О.Зотов «Хлопець на всі 100%».
Що цікаво знати хлопцю-підлітку? Як стати впевненим у собі, завжди бути у доброму гуморі, як без проблем спілкуватися з батьками? Що потрібно робити, аби розвинути мускулатуру, чим зайнятися у вільний час, як зрозуміти дівчат, як стати своїм у будь-якій компанії та водночас залишатися самим собою? На ці й багато інших питань, пов`язаних із формуванням особистості, дає відповідь ця книга.



Немає коментарів:

Дописати коментар